To see all content, you will need the current version of Adobe Flash Player.

o projektu SURADNICI razvoj realizacija realizacija 2 realizacija 3 realizacija BACKUP o nama MEDIJI kontakt flayer 1 flayer 2 flayer 3 flayer 4 suradnici  SALAMON SKVER MILINA SKVER MILINA 3 SKVER MILINA 2 SKVER MILINA 4 razvoj 2 razvoj 3 MILA GOJSALIC MILA GOJSALIC 01 grb-pecat model za veslanje GRAFITT SAGITTA  

SKVER MILINA 2

back

SURADNICI

Kada prođete Omiš iz pravca Splita za Makarsku, ne možete ne primjetiti mali škver koji je nalazi uz samu Jadransku magistralu. Škver se tu smjestio prije punih 20 godina i od tada odolijeva i buri i jugu što ga mlate u zimskim mjesecima. Na tom malom škveru, koji odjednom može primiti svega 2 veća broda, nalazi se srce i duša tradicionalne brodogradnje u širem području Omiša. Riječ je o vrhunskom kalafatu Frani Milini. Čovjeku koji se 1955. godine doselio u Omiš, i to iz Lumbarde, sa otoka Korčule. Sin oca kamenoklesara i otac četvero sinova govori kako mu je rad sve u životu, i da može i još bi imao toliko sinova. Njemu je skoro pa punih 70 godina, i još bi kad bi mu dragi Bog to dopustio, gradio brodove 70 godina. Kalafatski put za šjor Franu počinje 1948. godine, nakon što je zanat završio u Tivatu, u vojnom brodogradilištu gdje su se izrađivali manji brodovi za potrebe vojske. Potom ga je put nanio u Bijelu, mjesto koje se isto nalazi u Kotoranskom zaljevu. U vrijeme dok je on radio u Bijelinskom škveru to je bio omanji škver, sličan ovome Franinome u Omišu, koji se sada pretvorio u ogromno brodogradilište, a nakon toga kratko vrijeme je radio i u brodogradilištu u Korčuli.

Poslije tog razdoblja, jedno se vrijeme prestao baviti kalafatskim poslom, i to je bio period kada je radio sve i svašta da bi 1967. godine otvorio svoj vlastiti obrt za izradu i remont manjih brodica. Uglavnom su to bili kaići između 4 i 6 metara, jer za veće nije imao dovoljno prostora u svojoj radionici. U tom razdoblju od 13 godina, Frane je sagradio njih preko stotinu, a za stoti izrađeni brod dobio je i priznanje grada Omiša. Nakon toga otišao je neko vrijeme raditi u Krilo Jesenice, u najveću flotu turističkih drvenih jedrenjaka na Jadranu. Od Jeseničana, govori Frane nema boljih pomoraca! 1. siječnja 1980. godine, Frane kupuje škver u Omišu, na kojem je i sam radio neko vrijeme kao obični radnik, od bivšega vlasnika i dodatno ga sređuje. ¨Ovde živin i radin od te 1955. godine, a u brodogradnju san se ušulja nekako slučajno, ni sam ne znan kako, ali nikad nisan požalija zbog toga.¨ Kalafat Frane uvijek je imao posla i on ne zna kakav je to osjećaj ne imati posla. ¨Ovaj ti je posal ka i svaki, jedan dan si gori, drugi doli. Kad se radi zimi, tuče te bura, liti te prži sunce, i tu nema odustajanja. Ode se na ručak i radi se uglavnom od zore pa do večeri. To ti je privatna branša, nema štrajka nema grintanja. Radiš i budi zadovoljan da imaš posla, jer ja moran platit obaveze državi i sve šta ide, ali triba mi nešto i ostat da mogu priuštit lip život, sebi i obitelji.¨ Meštar Frane ne zaboravlja svoj prvi brod. ¨Prva ljubav i prve tisne postole se nikada ne zaboravljaju, tako da nikad neću zaboravit kada sam sagradija svoj prvi brod.

Brodogradilište ¨Loger¨ u Omišu

next